Συνταγές με ginger

Το Τζίντζερ χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για να προωθήσει την υγεία μας!
Τζιτζιμπύρα (ginger ale)
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2 κουτ.περίπου τριμμένο τζίντζερ
Χυμός από ένα λεμόνι
1/8 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
Νερό χλιαρό
Πλαστικό μπουκάλι
Οδηγίες
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και την μαγιά στο μπουκάλι με ένα χωνί και ανακινούμε. Ανακατεύουμε το τριμμένο τζίντζερ με το χυμό του λεμονιού και το ρίχνουμε στο μπουκάλι, το οποίο κλείνουμε και το ανακινούμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε νερό μέσα στο μπουκάλι και αφήνουμε κενό 4 δάκτυλα δεν συμπληρώνουμε μεχρι πάνω.
Κλείνουμε το μπουκάλι πολύ καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος (π.χ. ήλιος, καλοριφέρ) για 24 – 48 ώρες, προκειμένου να γίνει η ζύμωση. Όταν πιέζοντας ελαφρά το (πλαστικό) μπουκάλι αντιμετωπίσουμε αντίσταση, τότε η τζιτζιμπίρα είναι έτοιμη και θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο πρώτα για 1 ώρα και μετά να την ανοίξουμε.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε παρόμοιο πλαστικό μπουκάλι που θα κλείνει καλά για να μην φεύγει το αέριο.
Η τζιτζιμπύρα είναι ένα φυσικό αεριούχο ποτό που προέρχεται μετά από ζύμωση και περιέχει ευεργετικά για τον οργανισμό ένζυμα.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σιρόπι με τζίντζερ
Υλικά
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη ακατέργαστη ‘Αλεξόπουλου’
2 κουτ. αποξηραμένη, ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ ‘Αλεξόπουλου’
Οδηγίες
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν, προσθέτουμε το τζίντζερ και σιγοβράζουμε για 10’. Αφήνουμε το σιρόπι να σταθεί για 30’ και σουρώνουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι σε βάζο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Χρησιμοποιείται όπως μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ταιριάζει η γεύση του.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Βάμμα με τζίντζερ για δυσπεψία
Συστατικά
1/2 κούπα αποξ. φύλλα μέντας ‘Αλεξόπουλου’
1/4 -1/2 κούπα ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1/4 κούπα μαραθόσπορος Ελληνικός ‘Αλεξόπουλου’
1 ½ κούπα βρασμένο νερό
1 ½ κούπα βότκα, ή ρούμι
Βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς
Οδηγίες
Βάζουμε την μέντα, το τζίντζερ και τον μαραθόσπορο στο βάζο και προσθέτουμε βρασμένο νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Γεμίζουμε το υπόλοιπο βάζο με βότκα ή αλκοόλ (πόσιμα) και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 2-6 εβδομάδες ενώ ανακινούμε καθημερινά. Μετά την πάροδο των 2-6 εβδομάδων, σουρώνουμε, και αποθηκεύουμε σε μικρότερα βάζα ή φυαλίδια.
Η δοσολογία είναι για ενήλικες μέχρι 1 κουτ. τσαγιού την ημέρα σκέτο ή σε νερό. Για παιδιά έως 10 σταγόνες ή χρησιμοποιείται εξωτερικά.