Κατηγορία: Φυτικά έλαια

0

Αλόη βέρα έλαιο (Aloe vera oil)

Το λάδι που εξάγεται από το φυτό της Aloe Vera θεωρείται ότι είναι εξαιρετικό αναζωογονητκό του δέρματος. Εξασφαλίζει την γρήγορη επούλωση των πληγών και είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία των εγκαυμάτων. Επιπλέον, είναι...

0

Αμυγδαλέλαιο: Ένα καλλυντικό της φύσης

Κλασσικό λάδι για τη φροντίδα του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο, προέρχεται από τις αμυγδαλιές και είναι γνωστό από την αρχαία Ελλάδα, για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Ειδικό για ευαίσθητο, σκληρό, ξεφλουδισμένο και κνησμώδες...

0

Κανναβέλαιο

Βιολογικό έλαιο κάνναβης ψυχρής έκθλιψης, που προέρχεται από τους σπόρους της ήμερης κάνναβης (cannabis sativa) ή κλωστικής κάνναβης και θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα, σημαντικότερα και υψηλής διατροφική αξίας έλαια. Το έλαιο κάνναβης έχει μια...

0

Δαφνέλαιο

Το Δαφνέλαιο (Laurel Oil) βγαίνει από την έγχυση σε ελαιόλαδο των φύλλων του φυτού Pimenta Racemosa. Παραδοσιακά γνωστό για την τονωτική του δράση στα μαλλιά, είναι ιδανικό για γυναίκες και άνδρες με μόνιμο ή...

0

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι ένας  πολύ αποτελεσματικός φυσικός  αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα,...

0

Αμυγδαλέλαιο

Αμυγδαλέλαιο – Ιδιότητες και Χρήσεις Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία. Tο αμύγδαλο είναι...

1

Καλέντουλα Λάδι

To Λάδι Καλέντουλας είναι πολύ γνωστό για την ευεργετική δράση του στην ανθρώπινη επιδερμίδα, διότι τα άνθη της καλέντουλας είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Είναι...

0

Σιτέλαιο

Λάδι από φύτρο σιταριού.. Το λάδι από φύτρο σιταριού, είναι εξαιρετικά θρεπτικό για την επιδερμίδα. Είναι πραγματικά θεραπευτικό και τονωτικό χάρη στις εξαιρετικές βιταμίνες που περίεχει. Οι εξαιρετικές του βιταμίνες, Ε και F το...

0

Καροτέλαιο

Το λάδι του Καρότου (Carrot Tissue Oil) προέρχεται από την επεξεργασία ολόκληρου του καρπού του φυτού Daucus Carota – από το γνωστό μας δηλαδή καρότο. Πολλές φορές συγχέεται, λανθασμένα, με το αιθεριο ελαιο καροτου,...

0

Σπαθόλαδο (Βαλσαμέλαιο)

Το βάλσαμο  η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Hypericum perforatum L. (Υπερικόν το Διάτρητον) ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Πατέρες της Ιατρικής Επιστήμης, ο Ιπποκράτης κι ο Διοσκουρίδης,...