Σπιτικό σιρόπι με βότανα και μπαχαρικά
Έρχεται η στιγμή που έχουμε κόσμο σπίτι μας και θέλουμε να κάνουμε κάτι πρωτότυπο να τους ενθουσιάσουμε! Ο παγωμένος καφές, το παγωμένο τσάι θα πάρουν πρωτότυπη, ξεχωριστή γεύση αν τους προσθέσουμε λίγο από το σιρόπι με βότανα και μπαχαρικά που έχουμε φτιάξει μόνοι μας. Χωρίς, συνθετικά χρώματα, χωρίς συντηρητικά! Τι καλύτερο για να δείξουμε την φροντίδα και το ενδιαφέρον μας!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
½ κούπα ζάχαρη καστανή
1/3 κούπας μέλι
½ κούπα νερό
1-2 ξυλαράκια κανέλλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά στο κατσαρολάκι και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες. Κατόπιν θερμαίνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας και ως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνουμε από την φωτιά και αφήνομε το σιρόπι να κρυώσει. Το αποθηκεύουμε σε βαζάκι όπου διατηρείται έως μία εβδομάδα.
Με παρόμοιο τρόπο φτιάχνουμε σιρόπι με:
σιρόπι με Φυσική βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας νερό
1 καρπό βανίλιας
σιρόπι με βατόμουρο
1 1/2 κούπες βατόμουρο
1/3 κούπας νερό
1/3 κούπας ζάχαρη
Μπορούμε να φτιάξουμε απίθανο σιρόπι με βασιλικό ή δυόσμο που ταιριάζουν σε παγωμένο τσάι ή ποτό, επίσης ένα φανταστικό σιρόπι λεβάντας, τριαντάφυλλου που θα κρατήσει μέσα του όλο αυτό το υπέροχο άρωμα. Μπορείτε να σκεφθείτε άλλες ιδέες για σιρόπι; Σας προσκαλούμε να μας δώσετε ιδέες.