Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνεται και τοποθετήστε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20cm.
Κόψτε τα φιστίκια και στη συνέχεια διασκορπίστε πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος με τους μικτούς σπόρους και την βρώμη και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσωθούν και να φρυγανιστούν, γυρίζοντας περιστασιακά.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τους χουρμάδες, κόψτε τα βερίκοκα και τη σοκολάτα.
Τοποθετήστε το σιρόπι σφενδάμου, το βούτυρο αμυγδάλου, τους χουρμάδες και τα 150ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.ψήστε για 10 λεπτά, λιώστε τους χουρμάδες με το πίσω μέρος του κουταλιού σας, μέχρι να έχετε μια κολλώδη σάλτσα.
Βάζουμε την βρώμη, τους σπόρους και τα φιστίκια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα βερίκοκα και ρίχνουμε το μείγμα σιροπιού σφενδάμου.Ανακατέψτε τα πάντα στην κολλώδη σάλτσα και μετά βάζουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
Ρίξτε το μείγμα μέσα στο ταψί, χρησιμοποιώντας ένα πίσω κουτάλι για να πιέσετε σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσωθούν, στη συνέχεια κόβουμε σε μερίδες.